carmina burana openingsbeeld live 980pxAfbeelding: La Primavera - een schilderij van de Italiaanse kunstschilder Botticelli uit Florence.. Wikipedia

LIVE

Compleet overzicht onder LIVE!

Geen komend evenement!

Welkom

Het meesterwerk van Carl Orff heeft al velen geïnspireerd: in reclames en films wordt het wereldberoemde 'O Fortuna' keer op keer gebruikt. Deze site is compleet aan dit tijdloze stuk gewijd.

Weinig mensen zullen weten (of verwachten) dat de De teksten van de Carmina Burana gaan over de ontluikende natuur in de lente, kritiek op kerk en overheid en verheerlijking van het ongebonden leven vol aardse geneugten als drank, dobbelspel, sex en liefde!

Alle teksten van de Carmina Burana zijn in het Nederlands vertaald.

Lees verder

Colofon | Disclaimer

De website CarminaBuranaLive is gemaakt en wordt onderhouden door Lex Reurings, een liefhebber van de Carmina Burana. Regelmatig bezoek ik live-uitvoeringen en soms zing ik als amateur mee bij de bassen.
Naast informatie over de Carmina Burana probeer ik hier een actueel overzicht aan te bieden van live-uitvoeringen. De gegevens van de live-uitvoeringen zijn gevonden op internet of aangeleverd door dirigenten, koorleden, solisten, orkestleden, organisatoren enz. Er wordt altijd een link geplaatst naar de aankondiging op de website van het theater of het organiserende koor of orkest. Tevens kunnen foto's, posters, flyers, logo's enzovoort ter promotie van het concert worden overgenomen. Aangezien dit in het belang is van de uitvoerenden en organisatoren wordt toestemming van de rechthebbende op dit materiaal verondersteld voor herpublicatie op deze website.

De maker van deze site heeft geen enkel commercieel belang.  

De maker van deze site betracht uiterste zorgvuldigheid bij het vervaardigen, samenstellen en verspreiden van de informatie op deze website, maar kan op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid hiervan.

De maker van deze site aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade op welke manier dan ook ontstaan door gebruik, onvolledigheid of onjuistheid van de aangeboden informatie op deze website.

Overname van teksten van deze website is niet toegestaan zonder toestemming van de webmaster en/of de oorspronkelijke auteur.

De informatie en aanbevelingen op deze website kunnen zonder voorafgaande waarschuwing of kennisgeving worden gewijzigd.

Lex Reurings, maart 2007-2018 www.carminaburanalive.nl

 


 

Over de webmaster

Zo’n vijftig jaar geleden hoorde ik de Carmina Burana voor het eerst. Het was een leraar klassieke talen die een aantal fragmenten in de klas liet horen. Een jaar of tien later werd ik er opnieuw mee geconfronteerd door mijn toenmalige buurman. Ik zag de LP in de kast staan en vroeg hem te leen. Toen de Compact Disc op de markt kwam, begin jaren ’80, kocht ik een CD-speler en de Carmina Burana was mijn eerste CD.

Toen ik ergens las dat je zelf kon meezingen in een projectkoor heb ik mij na enige aarzeling aangemeld; ik had totaal geen ervaring en ik schatte mijn zangtalenten niet al te hoog in. Een auditie werd niet verlangd, dus vooruit. Het was een geweldige ervaring en daarna heb ik nog vaker meegedaan aan dergelijke projecten; ook scratch-uitvoeringen, waarbij je op dezelfde dag repeteert en uitvoert. Ik kreeg de smaak te pakken en het Requiem van Karl Jenkins leek me ook wel wat. En daarna The Armed Man. Beide ook al een aantal keren meegezongen.

Omdat ik het leuk vind om websites te bouwen maakte ik ook voor de Carmina Burana een site. Naast informatie over de Carmina Burana probeer ik hier een actueel overzicht aan te bieden van live-uitvoeringen. De gegevens van de concerten vind ik op internet of worden aangeleverd door dirigenten, koorleden, solisten, orkestleden, organisatoeren enz.